Scroll to top

Wat kenmerkt onze interventies?

We handelen met ethiek, bescheidenheid en wederzijds vertrouwen.

Met tact maar zonder meedogen, ondersteunen wij uw strategische ontwikkeling, als empathische coaches, creatieve denkers en ondersteunende professionals.

Zeer toegewijd aan onze missies, worden we voor onze klanten echte partners. We zijn experten, maar steeds discreet en zonder inmenging.

Hoe zijn wij verschillend?

Wij werken uitsluitend samen met advocatenkantoren

Net als onze klanten zijn wij toegankelijk en responsief. Uw business is zoals onze business.

We smeden een langdurige relatie met onze klanten: het komt zelden voor dat we voor een “one-shot” tussenkomen

Wie zijn wij?

Anne-Laure
Losseau

Linkedin
al.losseau@intuitu.be
+32 486 30 82 26

Professionele coach, gespecialiseerd in een systemische en strategische aanpak (Executive Master Business Coaching, UCL). Met meer dan 2000 uren coaching op de teller heb ik honderden klanten, individuen, teams en organisaties ondersteund bij het realiseren van hun potentieel en hun doelen, om “een betere versie van zichzelf” te worden.

De diepgaande ontmoeting met een klant, persoon of team, brengt mij steeds weer nieuwe vreugde en energie (waarvan gezegd wordt dat ze aanstekelijk is)

Ik begon mijn carrière als advocaat aan de balie van Brussel, in twee zakenkantoren, waar ik gedurende iets meer dan 8 jaar lang het vak van fiscalist aanleerde.

De rechtswereld ken ik sinds mijn geboorte, vermits ik opgroeide in het advocatenkantoor dat mijn vader thuis had.

Op mijn beurt ben ik rechtenstudies begonnen, met een specifiek doel voor ogen, namelijk bemiddelaar in familiezaken worden. Uiteindelijk ben ik advocate geweest, en dan coach. Mijn rode draad? Ik denk een zeker idealisme en in ieder geval een diepe liefde voor mensen.

Mijn favoriete quote: “Wees aardig voor iedereen die je ontmoet, hun gevecht is misschien moeilijker dan dat van jou.” (Plato)

Mijn grootste gebrek: ik haat het om twee keer hetzelfde te doen.

Ben
Houdmont

LinkedIn
b.houdmont@intuitu.be
+32 495 58 76 47

Na studies in de rechten (UA en KUL) en een jaar managementopleiding aan de Vlerick school (RUG) volgde een loopbaan als marketeer, uitgever, en manager, voornamelijk in de juridische uitgeverij, met o.m. posities als CEO van Wolters Kluwer in Spanje en België, en Afgevaardigd Bestuurder van De Groep De Boeck (die destijds o.m. Larcier omvatte).

De rode draad daarbij was permanente verandering. Ik was bezig met “change management” lang voor de term in de mode kwam. Steeds was mijn focus gericht op de veranderingen in de markt en hoe we daar, met nieuwe producten en diensten, best konden aan beantwoorden. Steeds trachtend “voor te blijven”.

Mijn ervaring als manager ten dienste stellen van de advocatuur is een gedroomd einde van mijn loopbaan.

De advocatuur wordt gekenmerkt door hardwerkende, gepassioneerde, sterke persoonlijkheden. Maar ook door individualisme, een zekere fierheid en betweterigheid.  Deze boeiende persoonlijkheden helpen bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen waarvoor zij zich geplaatst zien is mijn plezier.

Mijn favoriete quote: “The foolish and the dead alone never change their opinions.”   (James Russell Lowell)

Mijn grootse gebrek: Te snel resultaten willen zien, resultaatgerichte actie ondernemen ook als de voorwaarden voor succes (nog) niet vervuld zijn.